Projekta iesnieguma izstrāde atbalstam energoefektivitātes paaugstināšanai apstrādes rūpniecībā

Piedāvājam projekta iesnieguma izstrādi projektu konkursam „Veicināt efektīvu energoresursu izmantošanu, enerģijas patēriņa samazināšanu un pāreju uz AER apstrādes rūpniecības nozarē” (II kārta), kurā pieejami 15,4 milj. eiro. Kvalitatīva projekta iesnieguma izstrāde ir priekšnosacījums līdzfinansējuma apgūšanai. Projekta iesnieguma izstrāde ietver iesnieguma veidlapas sagatavošanu, kas ir apkopojums par projektā plānoto, ietverot projekta mērķi, plānoto darbību aprakstu, mērķa grupas un iznākuma rādītāju definēšanu, īstenošanas laika grafiku, finansēšanas plānu un izmaksu kopsavilkumu.

Tā kā nereti ES konkursos finansējuma saņemšanas pretendentu skaits ir lielāks nekā konkursam piešķirtais finansējums, tad rūpīgi jāpiedomā, kādu taktiku izvēlēties, lai paaugstinātu izredzes finansējuma apguvē. Kvalitatīva projekta iesnieguma izstrāde ir atslēga līdzfinansējuma apgūšanā. Katrā konkursā ir sava vērtēšanas specifika, tāpēc jo lielākas zināšanas par konkrēto jomu un kā konkursa ietvaros tajā piešķir punktus, jo lielākas izredzes ir iegūt projekta apstiprinājumu. SIA IDEJU PROJEKTI piedāvā kvalitatīvu projekta iesnieguma izstrādi, konsultējot savus klientus par iespējām līdzfinansējuma saņemšanā.

Atbalstāmās darbības konkursa ietvaros ir:

  • Ražošanas ēku energoefektivitātes paaugstināšana;
  • Energoefektivitātes paaugstināšana esošajās ražošanas tehnoloģiskajās iekārtās;
  • Ieguldījumi atjaunojamo enerģijas avotu izmantošanai;
  • Energopārvaldības sistēmas ieviešana.

Līdzfinansējuma apmērs 30%.

Konkursa ietvaros ar ES līdzfinansējumu var gan nosiltināt ražošanas ēku, gan uzlabot tās inženiersistēmas. Viena no energoefektivitātes darbībām, kas salīdzinoši īsā laikā atmaksājas, ir apgaismojuma nomaiņa uz efektīvāku. Tas ļauj būtiski ietaupīt finanšu resursus par patērēto elektroenerģiju jau tuvāko gadu laikā. Līdz ar to kompānijas ieguvums ir gan ES atbalsta finansējums, gan arī būtisks izmaksu samazinājums, kas apgaismojuma dzīves cikla laikā radīs ievērojamu finanšu ietaupījumu. Tāpat atbalstāma ir arī esošo ražošanas iekārtu modernizēšana vai jaunu iekārtu iegāde. Kas gan var būt vēl izdevīgāks par ātrāku, efektīvāku ražošanas procesu un vairāk saražoto produktu! Bez iepriekš minētajām atbalstāmajām darbībām vēl var minēt pāreju uz atjaunojamiem energoresursiem.

SIA IDEJU PROJEKTI sniedz konsultācijas par aktuālajiem projektu konkursiem un projekta iesnieguma izstrādes nosacījumiem. Bez projekta iesnieguma izstrādes piedāvājam arī izpēti par atbilstību konkursa nosacījumiem, kā arī konsultācijas par aktuālā plānošanas perioda pieejamo atbalstu un gaidāmajiem konkursiem. Mūsu projektu vadītājai ir vairāk nekā 8 gadu darba pieredze energoefektivitātes projektu vadībā. Lai uzzinātu vairāk projekta iesnieguma izstrādi, sazinieties ar mums!

 

Autore Lāsma Stepanova, SIA IDEJU PROJEKTI